reede, 29. september 2017

Gluteenivabad banaani sõõrikud



Unistad ühest magusast ampsust? Sea siis sammud köögi poole ja valmista peaaegu vaevata omale sõõrikud. Need sobivad ideaalselt õhtuse tee ja lemmik teleshow kõrvale. Hea ka kooli kaasa haaramiseks või hommikul ajalehte lugedes söömiseks.

"BANAANID SISALDAVAD LOODUSLIKULT PROBIOOTIKUME, MIS STIMULEERIVAD KEHAS HEADE BAKTERITE KASVU, SOODUSTADES SOOLESTIKU PAREMAT TOIMIMIST JA SEEDIMIST."

KOOSTISOSAD:

2 küpsenud banaani, küpsteta pliidil või mikrolaineahjus
1 tass mandlijahu
1 tass kartulijahu (kartulitärklis)
1/4 tassi piima
1 tl vanilli ekstrakti
6 sl kookosõli
2 muna
4 sl vahtrasiirupit/suhkrusiirupit
1/2 tl kaneeli
1/4 tl muskaatpähklit
1 tl küpstetuspulbrit
2 tl õunaäädikat


VALMISTAMINE: 
  • Soenda ahi 180 kraadini.
  • Püreesta küpsenud banaanid.
  • Sega suures kausis kokku kartulijahu ja mandlijahu ning kõik teised koostisained peale küpsetuspulbri ja õunaäädika.
  • Seejärel lisa ka küpsetuspulber ja õunaäädikas, sega ning oota kuni ainete omavaheline reageerimine ära lõppeb.
  • Vala segu määritud sõõrikupanni, kui sul seda ei ole võid kasutada mõnda pannkoogivormi nagu meie.
  • Küpseta sõõrikuid ahjus 20min. ja lase jahtuda enne vormist eemaldamist.
GLASUURI IDEED:
  • Sokolaadiglasuur: Sulata shokolaad ning määri seda oma sõõrikute peale.
  • Vaarikaglasuur: 10g sulatatud võid, tuhksuhkurt, vett, vaarika coulist (30g külmutatud vaarikaid, 10g tuhksuhkurt).
  • Vaniljeglasuuriks: 10g sulatatud võid, tuhksuhkurt, vett, vanilje ekstrakti.
Lisa sõõrikutele ka sprinkleid või siis marju, kõike vastavad isule ja soovile.






Teie LARS!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar