reede, 29. september 2017

Täistera jõhvikamuffinid



Me valisime selle küpsetise just seepärast, et Aule tubli isa oli käinud jõhvikal ning kodus oli tal neid käepärast. Otsustasime, et tahaksime neid oma küpsetises kasutada, lisaks on need ju ka tervislikud ja sobivad imehästi tervisliku eluviisiga inimeste menüüsse.

"SEE AEG, KUI SÜGIS MUUTUB TALVEKS, KESTAB VAID MÕNED PÄEVAD. KUI SA SELLE AJA ÄRA TUNNED, EI HÄIRI SIND KUNAGI, ET SELLEL MAAL, KUS SA ELAD, ON LIIGA KÜLM, LIIGA SOMBUNE VÕI LIIGA MASENDAV ELADA."- Sass Henno

KOOSTISOSAD:                     



  • 200 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g täisterakaerahelbeid
  • 120 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 80 ml õli
  • 300 ml piima
  • 1 muna
  • jõhvikaid (meelepärases koguses)

VALMISTAMINE:

  • Eelsoojenda ahi 170-kraadini. Pane 12-kohalisse muffinipanni paberist vormid.
  • Sega jahu ja küpsetuspulber kausis, siis sega sisse kaerahelbed suhkur ja vaniljesuhkur. Tee segu keskele süvend.
  • Klopi kokku muna, õli ja piim ning kalla see kuivaine kausi süvendisse. 

  • Lisa ka jõhvikad ja sega kõik ettevaatlikult kokku. Ära sega liiga palju, muidu muffinid tulevad kõvad.
  • Pane tainas muffinivormidesse ja küpseta ahjus 30-35 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja kuldsed.

  • Teie LARS!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar