reede, 29. september 2017

Karamelline kõrvitsakook




Imelised sügis värvides puud, langevad lehed ning vihmased ilmad - kätte on jõudnud sügis. Peenrale langenud kollakas-punaste lehtede vahel kosuvad suured oranžikad kõrvitsad ootavad kasutamist. Pika peale saab kõrvitsasupist, -pirukatest või -salatist villand, seega kuhu see kõrvits paigutada? Ühte karamellisesse kooki!
See kõik tekitab õndsa tunde ja talve eelse meeleolu. Jahedal sügisilmal tahad tee tassi kõrvale ikka tükikest kooki, miks mitte just kõrvitsakooki?
"KÕRVITSAT VÕIB PIDADA PALJUDE VITAMIINIDE NAGU A, C, E, ERINEVATE MINERAALIDE JA ANTIOKSÜDANTIDE AIDAKS."

KOOSTISOSAD:

Põhi:
75 g sulatatud võid
225 g kaeraküpsiseid

Täidis:
500 g kõrvitsat, puhastatult ja kooritult
450 g toorjuustu
200 ml rõõska koort (35%)
3 muna
150 g fariinisuhkrut
0,5 tl kaneeli
75 g kreeka pähkleid (või vabalt valitud pähklid)
50g suhkrut
2 sl kartulitärklist

VALMISTAMINE:
  • Purusta küpsised ja lisa neile sulatatud või.
  • Aseta küpsise segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi (22cm) ja pane külmkappi täidise valmistamise ajaks.
  • Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks ning aseta õliga piserdatud ahjuvormi ning rösti ahjus ca 30 min 180 kraadi juures või kuni kõrvits on pehme.
  • Jahuta röstitud kõrvits ning püreesta (tase vali vastavalt soovile), püreest nõruta suurem osa vedelikku välja.
  • Lisa püreestatud püreele, toasoe toorjuust, rõõsk koor ja munad.
  • Sega omavahel kuivained ja pähklid ning lisa toorjuustu segule. 
  • Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 50-55 min.
 
 
   


Teie LARS!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar